ESTATS UNITS
Internacional 20/07/2012

Un emmascarat mata 12 persones en l'estrena de Batman a Denver

50 persones més han resultat ferides. El presumpte autor del tiroteig s'ha entregat de seguida a la policia, però ha omplert el seu apartament de bombes

Reuters
2 min
Un home mata almenys 14 persones en un cinema de Denver / EFE

Denver12 persones han mort i una cinquantena més han resultat ferides en el tiroteig en un cinema d'Aurora, un suburbi de Denver (Colorado, Estats Units), durant l'estrena de l'última entrega de Batman ('El Caballero Oscuro: La leyenda renace'), segons les últimes dades difoses pels mitjans nord-americans. La policia de Denver ja ha detingut el principal sospitós d'haver comès els fets. Es tracta de James Homes, un jove de 24 anys que anava armat amb una escopeta, un rifle, una pistola i portava una armilla antibales. A part, duia una màscara de gas, la mateixa que un dels personatges malvats de la sèrie Batman, segons han explicat alguns testimonis a mitjans locals.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

De fet, centenars de persones assistien a l'estrena disfressats de personatges de la saga. Però Holmes no hauria començat a disparar des de dins de la sala, sinó que hauria triat la porta d'emergència per irrompre a mitja funció. La pel·lícula conté abundants efectes de so amb un volum molt alt i un testimoni ha dit a la cadena CNN que, inicialment, el públic no ha notat que les detonacions a la sala provenien de trets reals d'arma de foc.

Altres testimonis han explicat que l'autor del tiroteig ha fet detonar una bomba de fum o de gas lacrimogen i que s'han pogut sentir uns 10 trets que han provocat la sortida desesperada dels espectadors.

Una nova trampa

Personal policial i agents de l'FBI estan revisant la casa d'aquest individu detingut, un apartament al nord d'Aurora, una localitat a només 15 quilòmetres al nord-est de Denver. Segons ha informat l'agència Associated Press, s'han trobat diferents explosius al domicili i s'ha evacuat tota la zona.

Víctimes infantils

La víctima més jove del tiroteig té només tres mesos, i hi ha un nen de sis anys greument ferit i que ha estat traslladat a l'hospital infantil de Colorado.

Tot i que prèviament les autoritats policials havien confirmat 14 morts, més tard han rebaixat la xifra a 12.

stats