Internacional 06/08/2012

Setze policies egipcis morts en un atemptat al Sinaí

Israel atribueix l'atac a un grup jihadista i comunica que ha mort vuit dels presumptes atacants

Agències
1 min

El CaireSetze policies egipcis han mort aquest dilluns en un atemptat al mont Sinaí, a la frontera amb Israel. L'atac s'ha atribuït a un grup jihadista internacional, que també s'hauria apoderat de dos vehicles militars per atacar un punt de control fronterer a Israel. Es tracta de l'incident més mortífer en dècades a la tensa regió del Sinaí.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les forces aèries israelianes han destruït un dels vehicles armats. En un primer moment s'ha comunicat que quatre dels presumptes atacants havien mort en l'atac, però després el ministre de Defensa israelià, Ehud Barak, ha elevat la xifra fins a vuit.

Reuters indica que l'atac suposa un test diplomàtic precoç per al president egipci, Mohammed Mursi, islamista que va assumir el càrrec a finals de juny després que l'antic aliat dels Estats Units Hosni Mubàrak fos tret del poder a causa d'una revolta popular.

L'atac pot complicar també les relacions d'Egipte amb Hamas, el grup islamista que controla la franja de Gaza, entre Egipte i Israel, si finalment es comprova que hi ha atacants palestins entre els responsables de l'atemptat al Sinaí. Hamas és pròxim al grup dels Germans Musulmans, al qual pertany Mursi.

De moment Hamas ha dit que està investigant l'incident i que fins ara no té informació que indiqui que els responsables de l'atac provinguessin de Gaza.

Per la seva banda, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha dit que les forces de defensa israelianes i membres de l'agència de seguretat interna han frustrat un gran atac contra civils israelians.

stats