Iraq
Internacional 14/01/2012

Almenys una trentena d'iraquians xiïtes moren en un atemptat suïcida a Basora

Els atemptats contra xiïtes han augmentat en els darrers dies. L'Iraq viu una greu crisi política des que el desembre es va emetre una ordre d'arrest contra el vicepresident sunnita per suposada vinculació terrorista

Agències
1 min

BasoraUn terrorista suïcida disfressat de policia ha causat la mort d'almenys 30 persones i n'ha deixat 85 més ferides en un atac contra peregrins musulmans xiïtes a la ciutat de Basora, al sur de Bagdad.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'atemptat tenia com a objectiu els fidels que celebraven la festivitat xiïta d'Al-Arbain, que commemora el final dels 40 dies de dol per la mort, l'any 680, de l'imam Husein, net del profeta Mahoma i el tercer dels dotze imams xiïtes.

Els fidels eren congregats al santuari de Jutuat al-Iman quan un terrorista ha fet esclatar el cinturó d'explosius que duia lligat al cos.

La festa d'Al-Arbain, en la qual és tradició peregrinar a la ciutat santa de Kerbala, on hi ha el santuari de l'imam Husein, acabarà entre la nit d'aquest dissabte i el diumenge.

Els atemptats contra xiïtes s'han repetit en els darrers dies, i la divisió entre aquests i els sunnites augmenta cada dia a l'Iraq, un país immers en una greu crisi política. L'ordre d'arrest emesa el desembre contra el vicepresident sunnita Tarek al-Hashemi per suposada vinculació amb actes terroristes, n'ha estat un dels principals focus.

stats