Síria
Internacional 30/10/2011

La Lliga Àrab presenta un full de ruta a Síria per sortir de la crisi política

Almenys 10 morts per trets de les forces lleials a Al-Assad. La majoria de les víctimes han estat a les ciutats d'Homs i Hama, focus de les revoltes

Efe
1 min
Manifestació nocturna contra el règim d'Al-Assad / AFP

El CaireLa Lliga Àrab ha presentat aquest diumenge a Síria un full de ruta per sortir de la crisi política que viu el país des del març passat. La reunió a Doha, Qatar, entre una delegació síria i una comissió de l'organització panàrab tenia l'objectiu de propiciar un diàleg entre el règim de Damasc i l'oposició. La delegació de funcionaris siris ha demanat respondre a la proposta aquest dilluns.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Almenys 10 persones han mort aquest diumenge per trets de les forces lleials al règim del president de Síria, Baixar Al-Assad. La majoria de morts han estat a les ciutats d'Homs i Hama, focus de les revoltes que demanen reformes democràtiques.

Segons l'oposició, 4 persones haurien mort a Homs -entre elles una dona-, 3 a la província central de Hama, 2 a Daraa i una als voltants de Damasc.

Les mateixes fonts informen que més de 25 unitats dels serveis de seguretat s'han desplegat a la segona ciutat més gran de Síria, Alepo, al nord del país, on han escorcollat els comerços.

Segons xifres de les Nacions Unides, des de fa 7 mesos 3.000 persones han mort durant les revoltes populars contra el règim d'Al-Assad, entre elles, 187 nens.

stats