Cuba
Internacional 24/07/2012

Amics, familiars i dissidents cubans s'acomiaden d'Oswaldo Payá a l'Havana

El fèretre de l'opositor mort diumenge en un accident de trànsit ha estat rebut amb una ovació a l'església de l'Havana on demà serà enterrat. Els assistents han aclamat Payá i el seu Projecte Varela, iniciativa per promoure una transició democràtica a l'illa

Agències
1 min
Ofelia, la vídua d'Oswaldo Payá, al costat del seu fèretre / AFP

La HavanaEl cos de l'opositor cubà Oswaldo Payá, mort aquest diumenge en un accident de trànsit a l'est de l'illa, ha arribat aquest dilluns a l'Havana, on serà enterrat demà després d'un funeral que oficiarà el cardenal Jaime Ortega, màxima autoritat catòlica a l'illa.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La capella ardent de Payá s'ha instal·lat a El Salvador del Mundo, la parròquia de l'Havana a la qual solia acudir l'opositor. El seu fèretre ha estat rebut amb una ovació de les més de 400 persones que s'han congregat al temple, entre familiars, amics, dissidents i diversos diplomàtics europeus.

En una atmosfera emotiva, els assistents han aclamat Payá i el seu Projecte Varela, la iniciativa que va presentar l'any 2002 al Parlament cubà amb l'aval de milers de firmes per promoure una transició pacífica cap a la democràcia a Cuba.

L'església també ha entonat l'himne nacional en memòria de Payá i s'han llançat crits de "llibertat", tot i que la viuda de l'opositor, Ofelia Acevedo, ha demanat silenci als assistents i una pregària com a últim adéu al seu marit.

stats