Extrema Dreta
Internacional 13/11/2011

Alemanya reconeix que els neonazis suposen una nova amenaça terrorista

La policia alemanya ha anunciat aquest dissabte que té proves suficients per atribuir una desena d'assassinats d'estrangers a un grup d'extrema dreta

Agències
1 min
Manifestació neonazi a la ciutat alemanya de Wunsiedel / EFE

BerlínAlemanya ha admès aquest diumenge l'existència d'una nova amenaça terrorista després que el dia anterior es relacionés l'assassinat d'una desena d'immigrants en els darrers deu anys amb un grup neonazi.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquest dissabte la fiscalia federal va reobrir la investigació dels assassinats arran del suïcidi de dos dels neonazis. La cancellera Angela Merkel s'ha mostrat "molt preocupada" per l'auge de la violència d'aquests grups i ha promès "investigar profundament el cas".

La policia alemanya va anunciar que té proves suficients per atribuir una desena d'assassinats comesos al país entre el 2000 i el 2007 a un grup neonazi.

Rastre de sang

La majoria de les víctimes eren propietaris de comerços de menjar ràpid i van rebre un tret al cap en plena llum del dia, mentre treballaven. Vuit dels comerciants eren d'origen turc i el novè era grec. La desena víctima era una policia.

Els investigadors no van vincular els assassinats a grups d'extrema dreta fins que la setmana passada van descobrir els cadàvers de dos homes sospitosos d'haver mort la dona policia en un atac l'any 2007. La dona que vivia amb ells ha estat detinguda aquest dissabte, acusada d'assassinat, intent d'assassinat, incendi i pertinença a organització terrorista. La detinguda va incendiar la casa on vivien per esborrar les proves, però la policia hi ha trobat la pistola amb què es van cometre els assassinats i DVD's de propaganda neonazi preparats per enviar a agències de notícies i centres culturals musulmans.

stats