Món
Internacional 06/12/2011

La Comissió Europea investiga Apple per presumpta col·laboració en un càrtel de llibres electrònics

La investigació inclou l'editorial francesa Hachette Livre, les nord-americanes Harper Collins i Simon & Schuster, la britànica Penguin i l'alemanya Verlagsgruppe Georg von Holzbrinck

Agències
1 min

BarcelonaLa Comissió Europea (CE) ha obert una investigació formal aquest dimarts per aclarir la possible implicació de diverses editorials internacionals, juntament amb l'ajuda d'Apple, en pràctiques monopolístiques en el mercat dels llibres electrònics (e-books), que van en contra de la competència en l'Espai Econòmic Europeu (EEE).

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La investigació inclou l'editorial francesa Hachette Livre (de Lagardère Publishing), les nord-americanes Harper Collins (de News Corp.) i Simon & Schuster (de CBS Corp.), la britànica Penguin (del grup Pearson) i l'alemanya Verlagsgruppe Georg von Holzbrinck (propietària, entre d'altres, de Macmillan).

Brussel·les investigarà si aquests grups editorials i Apple van tancar acords il·legals que restringeixin la competència en la venda d'e-books a la UE o a l'Espai Econòmic Europeu (els 27 més Islàndia, Liechtenstein i Noruega). Entre les pràctiques il·legals, s'inclouria el manteniment d'unes tarifes més elevades per la venda dels llibres electrònics.

La normativa europea antimonopoli prohibeix els càrtels i les accions empresarials restrictives.

stats