Internacional 07/04/2011

Una dona de 75 anys talla la connexió a internet a Armènia

La dona buscava coure per vendre'l com a ferralla i va tallar un cable de fibra òptica subterrani

Redacció
1 min
Cablejat de coure

BarcelonaUna dona georgiana de 75 anys ha sigut detinguda per tallar la connexió a internet de gran part del país veí, Armènia, quan va tallar accidentalment un cable de fibra òptica subterrani mentre buscava coure per vendre'l com a ferralla.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons informa la BBC, el ministre d'Interior georgià va confirmar que la dona havia admès haver tallat el cable mentre buscava coure a la població de Ksani el 28 de març. El sistema de cablejat és propietat de Georgian Railway Telecom i ofereix el servei d'internet a l'est de Geòrgia, Armènia i Azerbaidjan. Els tres subministradors d'internet a Armènia –ArmenTel, FiberNet Communication i GNC-Alfa– no van poder prestar el seu servei fins ben entrada la mitjanit del dia 28.

Segons el diari The Guardian, la dona, batejada per la premsa local com a "pala-hacker", està sent investigada per danys a la propietat i podria haver de fer front a una condemna de tres anys de presó. Un portaveu del ministeri d'Interior ha explicat que, mentre no es celebri el judici, han decidit “deixar la dona en llibertat a causa de la seva avançada edat”.

El responsable del departament de màrqueting de la companyia propietària del cablejat, Giorgi Ionatamishvili, ha dit que no entén “com la dona va poder trobar i tallar el cable” i ha afegit que “els cables tenen un recobriment robust” i que “accidents d'aquest tipus són molt estranys”.

stats