Síria
Internacional 18/07/2011

Ashton demana un diàleg "real" a Síria, que compti amb l'oposició i sense violència als carrers

La cap de la diplomàcia europea ha assegurat que Europa està fent el que cal. I que els 27 treballen conjuntament amb els països del Consell de Seguretat de l'ONU

Efe
1 min

Brussel·lesLa cap de la diplomàcia europea, Catherine Ashton, ha reiterat avui la seva crida perquè el diàleg nacional iniciat a Síria sigui "real" i compti amb la participació de l'oposició, i ha tornat a demanar l'aturada immediata de la violència.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"La UE ha fet exactament el que havia de fer", ha assegurat Ashton, en arribar al consell de ministres d'Assumptes Exteriors a Brussel·les, fent referència a la resposta de la Unió Europea davant la contínua repressió a Síria.

Una delegació de la UE roman al país àrab i treballa amb els ciutadans sirians, al mateix temps que Ashton està en contacte amb el ministre d'Exteriors sirià, Walid al Mualem, i amb Turquia, per oferir ajuda europea als refugiats sirians que creuen la frontera.

A més a més, ha afegit, Ashton, els Vint-i-set treballen amb els països en el Consell de Seguretat de l'ONU, i junts han emès tres rondes de sancions, que inclouen el mateix president Baixar al-Assad.

stats