Regne Unit
Internacional 05/12/2011

Assange recorrerà al Tribunal Suprem contra l'extradició a Suècia

És l'última instància que pot aturar el procés. Els tribunals permeten l'apel·lació perquè consideren el cas '"una qüestió d'interès general"

Ara
1 min

BarcelonaEl fundador de Wikileaks, Julian Assange, podrà demanar al Tribunal Suprem que aturi la decisió dels tribunals d'extradir-lo a Suècia. El país nòrdic el reclama per jutjar-lo per dos presumptes delictes d'abús sexual que, segons Assange, tenen una motivació política.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tot i que els jutges han negat aquest dilluns a Assange la possibilitat de recórrer directament al Suprem, l'alt tribunal revisarà el cas perquè s'ha considerat "un tema d'interès públic", cosa que justifica la intervenció de la màxima instància del sistema judicial britànic.

El recurs és l'última via per a Assange per aturar l'extradició, que va ser autoritzada pel jutge de primera instància i confirmada pel Tribunal Superior. El sistema judicial britànic preveu que els jutges puguin intervenir quan es promou una euroordre d'arrest internacional. Que els fets que han motivat petició d'extradició no siguin motiu de delicte a la Gran Bretanya o que posi en qüestió drets fonamentals, són els principals arguments de la defensa d'Assange.

Wikileaks va tornar a l'activitat recentment, en una nova filtració de documents sobre l'accés a dades personals per part de les grans empreses informàtiques.

stats