Internacional 17/08/2012

Assange s'allotja en una habitació "mal ventilada", segons 'The Times'

El diari britànic revela que el fundador de Wikileaks té a l'habitació una cinta de córrer i connexió a internet

Efe
1 min
Blindat en un refugi sense sortida: ni fuga, ni detenció

LondresEl fundador de WikiLeaks, Julian Assange, fa 59 dies que està refugiat en una petita habitació "mal ventilada" de l'ambaixada de l'Equador a Londres, on hi ha llum solar i una cinta de córrer, connexió a internet i un llit, segons el diari britànic "The Times".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons el mateix diari, mentre es desenvolupa la disputa diplomàtica entre l'Equador i el Regne Unit, Assange està "avorrit". Els amics del fundador de Wikileaks diuen que està "intranquil" i "tens" i diuen que comença a sentir-se deprimit.

El rotatiu explica també que l'activista rep visites que "posen música i l'animen a ballar", i que la seva ajudant, Sarah Harrison, va amb freqüència a veure'l a les tardes amb el portaveu de Wikileaks, Joseph Farrell.

'The Times' apunta també que simpatitzants que van pagar la fiança d'Assange, com el periodista John Pilger i Vaughan Smith, han visitat Assange.

L'australià ha passat la primera nit a la legació equatoriana després que el govern de Rafael Correa li concedís ahir l'asil polític que havia sol·licitat en l'intent d'evitar l'extradició a Suècia, país que el reclama per delictes sexuals que ell nega.

Assange està refugiat a l'ambaixada equatoriana des que el passat 19 de juliol s'hi personés per sol·licitar asil, acció amb la qual va violar les condicions del seu arrest domiciliari i motiu pel qual Scotland Yard el pot detenir si abandona l'edifici.

stats