PAKISTAN
Internacional 02/03/2011

Assassinen l'únic ministre cristià del govern pakistanès

Maten a trets Shahbaz Bhatti, l'únic ministre cristià del govern pakistanès. Bhatti era molt crític amb la llei antiblasfèmia, que condemna aquells que parlin malament de l'islam

Agències
1 min
Simpatitzants de Bhatti lamenten la seva mort a la porta del'hospital

BarcelonaEl ministre pakistanès de les minories, el cristià Shahbaz Bhatti, ha estat mort a trets prop de la plaça del mercat d'Islamabad. Bhatti era l'únic ministre cristià del govern i s'oposava a la polèmica llei antiblasfèmia. La policia ha dit que en el tiroteig hi havia tres persones i que segurament va ser disparat amb un Kalashnikov. El portaveu de l'hospital ha explicat que tenia diverses ferides de bala.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La llei antiblasfèmia ha estat en el focus del debat des de finals de novembre, quan un tribunal va sentenciar a mort una dona cristiana mare de quatre fills. El quatre de gener el governador de Panjab, la província més poblada del país, va ser assassinat després de demanar el perdó per a una dona cristiana condemnada.

La llei antiblasfèmia va néixer al segle XIX com a part de la legislació colonial per protegir els llocs de culte. Liberals pakistanesos i grups defensors dels drets de les minories creuen que és una llei molt discriminatòria.

Segons la llei, qualsevol persona que parli malament de l'islam comet un crim i pot ser condemnat a pena de mort. Els cristians, que representen un dos per cent de la població pakistanesa, estan especialment preocupats per aquesta llei, ja que no els ofereix protecció. Amb un testimoni n'hi ha prou per condemnar-los i sovint estan lligats a venjances personals. Les acusacions per blasfèmia són comunes, però sovint es rebutgen per súplica i mai s'ha executat la pena de mort. Molts acusats, però, han estat assassinats per multituds enfurismades.

stats