Internacional 13/12/2011

Almenys 5 morts i un centenar de ferits en un atac amb explosius al centre de Lieja

Entre les víctimes mortals hi ha un nadó de 17 mesos, el mateix atacant –Nordine Amrani–, dos adolescents i una dona de 75 anys. L'assassí havia sigut condemnat fa tres anys per possessió d'armes i drogues. Un dels ferits, de 20 anys, es troba en estat crític

Laia Forès
2 min

Brussel·les p { margin-bottom: 0.21cm; } Cinc persones han mort i almenys 123 han sigut ferides en un atac aquest dimarts al centre de la ciutat belga de Lieja. Entre els morts hi ha el mateix atacant, dos adolescents –un de 15 anys que ha mort en el lloc dels fets i un altre de 17 anys que ha mort a l'hospital–, una dona de 75 anys i un nadó de 17 mesos, segons ha explicat aquest dimarts en roda de premsa la fiscal de Lieja, Danièle Reynders.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Entre els ferits hi ha un noi de 20 anys en estat crític.

L'individu hauria atacat amb una arma i explosius una parada d'autobús des del terrat d'un comerç de la plaça Saint Lambert. L'autor de l'atac volia causar el major nombre de víctimes possible. La policia ha negat que l'atacant tingui còmplices, com s'havia dit en un principi. L'autor dels crims es diu Nordine Amrani, de 33 anys, i havia sigut condemnat fa tres anys per possessió d'armes. La fiscal ha dit que no és cap malalt mental.

Una hora després de les explosions encara se sentien trets a la zona. La policia, però, ha desmentit que hi hagués una persecució al costat de la plaça de la catedral, a centenars de metres de la plaça. La policia ha arribat amb celeritat als lloc dels fets i ha acordonat la zona. Durant l'incident s'han viscut escenes de pànic entre els vianants que es trobaven a la plaça Saint Lambert en el moment dels fets.

La policia ha recomanat a tothom que es trobava al centre de la ciutat que es tanqués dins els comerços. S'ha establert un perímetre de seguretat fins a les dues del migdia i s'ha aturat el transport públic.

El rei Albert II, la reina Paola i el primer ministre belga, Elio Di Rupo, s'han desplaçat al lloc dels fets a la tarda.

stats