Pròxim Orient
Internacional 13/02/2012

Ataquen les ambaixades d'Israel a l'Índia i Geòrgia en l'aniversari de la mort d'un líder de Hezbol·là

Dues bombes exploten a Nova Delhi i Tbilisi i en surt ferit un diplomàtic. Israel acusa l'Iran i la milícia libanesa de ser els responsables de l'atac

Agències
1 min
La policia examina el cotxe damnificat davant l'ambaixada israeliana a Nova Delhi / GETTY

Nova DelhiLes ambaixades d'Israel a Nova Delhi i Tbilisi, la capital de Geòrgia, han patit dos atacs gairebé simultanis aquest dilluns. Els incidents coincideixen amb el quart aniversari de l'assassinat de l'exlíder de la milícia libanesa Hezbol·là, Imad Mughiyah, informa el diari israelià Haaretz.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un diplomàtic israelià ha resultat ferit per una bomba col·locada al seu cotxe. A l'ambaixada de Geòrgia s'ha desactivat un artefacte explosiu després de rebre una amenaça de bomba. L'any passat diverses representacions diplomàtiques israelianes van rebre amenaces coincidint amb l'aniversari de la mort de Mugnihyah.

Israel ha acusat l'Iran i el grup xiïta libanès Hezbol·là de ser els responsables de les bombes a les ambaixades de l'Índia i Geòrgia. El primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, ha explicat que continuarà amb "la seva lluita forta i sistemàtica contra el terrorisme internacional que s'origina a l'Iran".

D'altra banda, l'ambaixador de l'Iran a l'Índia, Mehdi Nabizadeh, ha negat que el seu govern tingui res a veure amb l'atac a Nova Delhi. "L'Iran condemna qualsevol atac terrorista i rebutja categòricament els comentaris falsos per part d'un funcionari israelià", ha dit Nabizadeh.

El líder de Hezbol·là va morir en un atemptat amb cotxe bomba el 2008, en una acció que la milícia atribueix a Israel.

stats