Internacional 15/07/2012

Augmenten a 22 els morts per les pluges torrencials al sud del Japó

Més de 400.000 persones han estat evacuades. Les autoritats demanen precaució per possibles esllavissaments de terra i desbordaments de rius

Efe
2 min

TokioLes fortes pluges que colpegen des de fa dies el sud de Japó han elevat a 22 el nombre de morts a les províncies de Oita, Kumamoto i Fukuoka, on 8 ciutadans segueixen desapareguts, segons ha informat aquest diumenge la cadena japonesa NHK. Les autoritats ja han evacuat més de 400.000 persones i no es descarta que aquesta xifra pugui augmentar en les properes hores en funció de l'evolució del front de tempestes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Encara que les pluges han remès des d'ahir a la nit, l'Agència Meteorològica del Japó ha demanat que es mantingui la precaució davant possibles esllavissaments de terra i desbordaments de rius i canals, després que Fukuoka i Oita registressin entre divendres i dissabte fins a 400 mil·límetres de precipitacions.

La policia prossegueix avui la recerca de les vuit persones desaparegudes en aquestes tres províncies de l'illa de Kyushu, on l'ordre d'evacuació segueix encara en vigor per a unes 120.000 persones.

La província de Kumamoto és on les pluges han deixat més víctimes, ja que almenys 18 persones han perdut allà la vida per despreniments de terra o l'ensorrar seus habitatges a causa de les fortes precipitacions.

En total, les tempestes han provocat l'ensorrament de 145 habitatges i han inundat unes 800 a tot Kyushu. Les pluges també han enderrocat pals elèctrics i han deixat sense llum unes 7.000 cases. També han obligat a suspendre temporalment el servei de tren bala entre les estacions de Hakata (província de Fukuoka) i de Kumamoto, així com a tancar algunes autopistes.

A Kyushu, l'agència meteorològica manté l'alerta màxima a la província de Fukuoka, i l'alerta groga a Oita, Kumamoto, Kagoshima i Nagasaki.

A causa del desplaçament del front tempestuós, l'organisme ha decretat ara l'alerta màxima a la província de Niigata (nord-oest), alhora que manté l'alerta groga a més de vint regions del sud, centre i nord del país.

stats