Filipines
Internacional 03/01/2011

Cinc morts a les Filipines per les pluges i un corriment de terres

Milers de persones han hagut de fugir de casa seva i han estat evacuades. L'exèrcit treballa per restablir la normalitat

Efe
1 min

ManilaUn corriment de terres ha provocat dos morts, de manera que ja són cinc les víctimes mortals a conseqüència de les pluges que afecten l'est i el sud de les Filipines des de la setmana passada, segons les fonts oficials.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les víctimes són un nen d'un any i una nena de cinc, que han quedat sepultats pel fang en un despreniment ahir a l'illa de Leyte, 675 quilòmetres al sud de Manila. D'altra banda, ahir es va trobar el cos sense vida d'una jove que havia desaparegut divendres en ser arrossegada per una vinguda d'aigua, segons el Consell per a la Gestió de Desastres.

Una altra riuada ja havia causat divendres la mort de dues persones més a l'illa de Luzon, on unes 62.000 persones han hagut de buscar refugi en camps per ser evacuades, tot i que algunes ja han començat a tornar a casa a mesura que les pluges perden intensitat. L'exèrcit s'ha mobilitzat per desenvolupar tasques de rescat i de neteja de les carreteres tallades.

L'est i el sud de les Filipines fa dies que pateix aquestes precipitacions fora de l'estació plujosa, que acostuma a començar al juny i s'allarga fins al novembre o desembre. Segons els meteoròlegs, el fenomen es deu a un canvi en els corrents de vents procedents del Pacífic central.

stats