AUSTRÀLIA
Internacional 02/02/2011

Primeres destrosses del cicló Yasi a la costa est

Les poblacions afectades pel pas de l'huracà comencen a fer balanç dels danys. No hi ha cap víctima ni persona ferida, segons informacions de les autoritats

Reuters
1 min
Una imatge per satèl·lit de l'arribada del cicló a la costa.

Innisfail p { margin-bottom: 0.21cm; } Els primers signes del pas del cicló Yasi ja s'han pogut comprovar a la costa del nord-est d'Austràlia. La tempesta provocada pel fenomen, considerat un dels més potents que afecta el país, ha arrencat arbres, ha aixecat teulades de cases i ha deixat 150.000 cases sense subministrament elèctric.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els serveis d'emergència continuen la valoració dels primers danys. Segons la primera ministra de Queensland, Anna Bligh, no hi ha cap constància de víctimes ni persones ferides durant la primera nit de temporal. El web de la televisió pública australiana, ABC, ha començat a publicar les primeres imatges de la devastació del cicló Yasi.

A les ciutats de la costa la força dels vents ha oscil·lat entre els 48 i els més de 100 quilòmetres per hora. Tot i això, a prop de l'ull de l'huracà la velocitat del vent supera els 300 quilòmetres per hora. L'àrea afectada està habitada per unes 400.000 persones i és un punt molt turístic, ja que des d'algunes ciutats, com Cairns o Townsville, surten vaixells per visitar la Gran Barrera de Corall.

stats