Wikileaks
Internacional 17/12/2010

La policia australiana considera que Assange no va cometre cap delicte

El fiscal general australià considera que només tenen potestat per investigar el cas els Estats Units

Albert Castellví
1 min

BarcelonaWikileaks no ha violat cap llei australiana. Ho ha anunciat el fiscal general del país, Robert McClelland, segons el qual "la policia no ha identificat cap delicte penal sobre el qual Austràlia tingui jurisdicció" en l'actuació de l'organització que dirigeix l'australià Julian Assange. De totes maneres, McClelland sí que s'ha mostrat preocupat pel que considera una "distribució irresponsable de material classificat".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons informa EFE, la fiscalia australiana considera que "la jurisdicció primària en qualsevol investigació" sobre el cas de Wikileaks "recau en els Estats Units", ja que és aquest país el que havia classificat els documents que ara s'han fet públics". Tot i així, Austràlia s'ha vist fortament afectada per les filtracions de Wikileaks, ja que molts dels documents filtrats feien referència a aquest país.

Amb aquesta decisió, la policia australiana contradiu la primera ministra del país, Julia Gillard, que havia ordenat que s'investigués el cas i l'havia arribat a considerar d'"il·legal", fet que va provocar una forta polèmica entre els defensors de la llibertat de premsa.

Mentrestant, Assange gaudeix del primer dia de llibertat condicional sota fiança, després que ahir la justícia britànica decidís que podia sortir de la presó.

stats