TRÀFIC D'INFLUÈNCIES AL REGNE UNIT
Internacional 07/05/2012

Aznar, el vincle de Cameron i Murdoch

L'imperi Murdoch va negociar el suport mediàtic de David Cameron en les eleccions del 2010 en un despatx a Westminster. L'emissari de Rupert Murdoch va ser José María Aznar, conseller de News Corp.

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Aznar, el vincle de Cameron i Murdoch

BARCELONA.El novembre del 2009 el diari sensacionalista The Sun va deixar de donar suport als laboristes britànics i va començar una dura campanya a favor de David Cameron, l'actual primer ministre britànic. Mig any després, el líder dels tories guanyava les eleccions legislatives al Regne Unit i emprenia la seva aventura de govern acompanyat d'una coalició dèbil amb els liberaldemòcrates, una força europeista. Darrere d'aquest gir de color polític al tabloide més llegit i més influent al Regne Unit hi havia un nom: José María Aznar, conseller del conglomerat de mitjans de News Corporation des del 2006.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons va informar ahir en exclusiva el diari britànic The Independent , l'expresident del govern espanyol va servir d'emissari entre l'empresari Rupert Murdoch i Cameron per negociar l'oferta d'adquisició del 100% del canal de pagament BSkyB, la plataforma de televisió per satèl·lit líder al Regne Unit. La trobada, secreta segons el rotatiu, va consolidar el vincle entre el magnat de la comunicació i el futur premier britànic. L'encarregat d'orquestrar la trobada no va ser un altre que l'exministre de cultura britànic Jeremy Hunt, avui en l'ull de l'huracà per l'escàndol de tràfic d'influències perquè Rupert Murdoch aconseguís fer-se amb la totalitat de les accions de BSkyB.

L'escàndol del cas de les escoltes il·legals del setmanari News of the World va fer sortir a la llum el vincle entre l'executiu de Cameron i News Corporation. L'afer, a més d'acabar amb aquest dominical, va obligar Murdoch a renunciar a les seves aspiracions sobre BSkyB. Segons The Independent , Aznar hauria consolidat la relació entre Cameron i els Murdoch, tot en secret, però la fundació de l'expresident del govern espanyol no té tan clar que això fos una reunió discreta. En el web de la FAES, el think tank d'Aznar, es destaca la trobada del líder popular amb David Cameron el 12 de novembre del 2009 per abordar diversos assumptes d'actualitat internacional així com de la crisi econòmica.

Pressió al 10 Downing Street

Les revelacions de The Independent afloren en una setmana que es preveu incòmoda per al premier britànic. Després del revés en les eleccions municipals, Andy Couslon, el seu cap de premsa testifica davant del jutge dijous, i divendres que ve és el torn de la directora de NoW .

stats