MÓN
Internacional 14/04/2011

Els països emergents demanen una solució pacífica per al conflicte libi

Els líders del Brasil, Rússia, l'Índia, Xina i Sud-àfrica indiquen que "les parts haurien de resoldre les seves diferències amb mitjans pacífics i el diàleg"

Efe
1 min

Sanya (Xina)Els líders dels països del grup BRICS (Brasil, Rússia, l'Índia, Xina i Sud-àfrica) s'han pronunciat avui a favor d'una solució pacífica del conflicte a Líbia durant el cimera celebrada a l'illa de Hainan (Xina). Els cinc països assenyalen que "les parts haurien de resoldre les seves diferències amb mitjans pacífics i el diàleg, en el qual l'ONU i les organitzacions regionals haurien de tenir un paper adient".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president rus, Dmitri Medvédev, ha expressat la "profunda preocupació" del BRICS per la "situació a Líbia i la mort de civils". "En la nostra opinió, això hauria de tractar-se i solucionar-se amb l'ús de mitjans diplomàtics i no per la força", ha dit el líder rus.

Tots els països del BRICS són membres aquest any del Consell de Seguretat de l'ONU i només Sud-àfrica (que s'ha incorporat enguany al grup) va votar a favor de la intervenció armada a Líbia En un comunicat final han assegurat que "estem molt preocupats per les revoltes a l'Orient Mitjà i el nord i l'oest d'Àfrica, i desitgem sincerament que els països afectats arribin a la pau, l'estabilitat, la prosperitat i el progrés".

stats