ESTATS UNITS
Internacional 14/08/2011

Michellem Bachman guanya el sondeig republicà d'Iowa

La congressista republicana, favorita del Tea Party, s'enfrontarà a les primàries del partit amb candidats a la presidència forts com el governador de Texas, Rick Perry

Agències
1 min

WashingtonLa congressista Michele Bachmman, una de les 10 aspirants a la candidatura republicana per a les eleccions presidencials dels Estats Units de 2012, ha guanyat la consulta informal que celebra el partit a l'estat d'Iowa des del 1979 i que serveix com a termòmetre per mesurar el pols dels contrincants.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Bachmman es va erigir guanyadora seguida molt de prop pel representant de Texas, Ron Paul, i una mica més separat l'exgovernador de Minesota, Tim Pawlenty, un dels seus principals rivals. Bachmman , favorita del Tea Party, es va imposar a les resta dels candidats per 4.823 vots, Paul va aconseguir 4.671 i Pawlenty, 2.293. En total es van emetre 16.892 vots.

El governador de Texas, Rick Perry, va anunciar aquest dissabte la seva candidatura, i el seu nom no figurava a les paperetes impreses. Perry es veu com un candidat fort que competirà amb Bachmman per guanyar les primàries republicanes.

stats