Síria
Internacional 18/08/2011

El president sirià, Baixar al-Assad, assegura a Ban Ki-moon que aturarà la repressió a Síria

El Consell de Drets Humans de l'ONU convoca una reunió especial per dilluns que ve per tractar la situació a Síria, on, malgrat les paraules d'Al-Assad, la repressió contra el moviment opositor s'incrementa

Efe
1 min
El president sirià, Baixar al-Assad / Efe

GinebraEl president de Síria, Baixar al-Assad, va assegurar ahir que ha aturat les operacions de les forces de seguretat contra civils, en una conversa telefònica que va mantenir ahir a la nit amb el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El gabinet de comunicació del secretari general informa que es va mostrar "alarmat davant les informacions sobre violacions dels drets humans i l'ús de la força excessiva per part de les forces de seguretat sirianes".

Ban Ki-moon va demanar a Al-Assad la fi de les detencions en massa de civils, com les que s'han fet a la ciutat portuària de Latakia, que han afectat molts palestins.

Al-Assad va assegurar que les operacions militars i policials han acabat, i que es compromet a dur a terme reformes democràtiques i a rebre una delegació de l'ONU amb una missió humanitària.

Reunió extraordinària

Per altra banda, el Consell de Drets Humans de l'ONU ha anunciat avui la convocatòria d'una reunió extraordinària per dilluns que ve en què es tractarà sobre la situació a Síria, on la repressió contra el moviment opositor s'ha agreujat aquests últims dies.

Es tracta de la segona reunió extraordinària que convoca aquest any el Consell de Drets Humans de l'ONU sobre la situació a Síria.

stats