MÓN
Internacional 11/05/2011

Ban Ki-moon, "alleujat" que s'hagi “fet justícia” amb Ossama bin Laden

El secretari general de l'ONU considera que el líder d'Al-Qaida era un “inspirador del terrorisme” i argumenta que les “difícils condicions” de l'operació van impedir capturar-lo viu

Efe
1 min
El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon / EFE

BarcelonaEl secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha dit avui que se sent "alleujat" després de l'operació llançada pels EUA que va acabar amb la vida del líder d'Al-Qaida, Ossama bin Laden, al Pakistan. "Em sento alleujat que s'hagi fet justícia amb aquest inspirador del terrorisme", va dir Ban, en una conferència de premsa a Ginebra. "Han d'entendre vostès que tota l'operació es va realitzar en condicions molt difícils i complicades", ha assenyalat el secretari general, en resposta a una pregunta sobre les crítiques que ha generat l'operació per no haver capturat viu el terrorista.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Des de Ginebra, Ban també s'ha adreçat als dirigents de Síria i Líbia per a que permetin l'accés de l'ajuda humanitària als civils i cessin la repressió. A més, ha condemnat la recent violència que ha tingut lloc al Caire entre musulmans i cristians coptes, que s'ha cobrat 12 vides, i ha demanat "unitat" al poble egipci.

stats