Internacional 13/10/2011

Berlusconi defensa que no dimitirà perquè “no hi ha alternativa” al seu govern

El primer ministre italià s'ha adreçat aquest dijous a la Cambra de Diputats per demanar un vot de confiança i veure si manté els suports per continuar com a cap de l'executiu

Ara
2 min

BarcelonaEl primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha dit aquest dijous a la Cambra de Diputats que “no hi ha alternativa” al seu govern per salvar el país de la crisi i que per això no dimitirà. El Cavaliere, a petició del cap de l'Estat italià, Giorgio Napolitano, ha demanat aquest dijous un vot de confiança als parlamentaris per veure si manté la majoria de suports per continuar governant. La Cambra votarà la qüestió de confiança aquest divendres.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Dimarts la Cambra Baixa no va aprovar els comptes de l'Estat del 2010 per l'absència en la votació de nombrosos diputats de les files de la coalició de govern de Berlusconi, el que va provocar que Napolitano instés Berlusconi a demanar una moció de confiança. El primer ministre ha al·legat aquest dijous que el fracàs de la votació de de dimarts va ser un “incident parlamentari”. A la votació es va produir una situació anòmala en què no es van presentar 19 diputats de la seva coalició, entre els quals hi havia el ministre d'Economia, Giulio Tremonti.

El de divendres serà el segon vot de suport al qual es veu sotmès el Cavaliere aquesta legislatura. Ja ho va fer el desembre passat, quan els seu soci de govern, Gianfranco Fini, va marxar juntament amb altres integrants de la coalició.

Si que aquest divendres Berlusconi perd el vot de confiança, haurà de dimitir, i el primer ministre es va comprometre a convocar eleccions anticipades en cas que sigui derrotat a la Cambra, allunyant així la idea de la possible creació d'un Govern tècnic

Els partits de la l'oposició italiana han decidit conjuntament absentar-se de l'hemicicle i no escoltar el discurs del primer ministre, i el Cavaliere ha aprofitat per carregar contra ells: “L'oposició està dividida i fraccionada i fins i tot ha desaparegut”, va dir irònicament Berlusconi.

stats