Internacional 09/11/2011

El cap d'Estat italià nomena Mario Monti senador vitalici

L'excomissari europeu és un dels noms que més sona per succeir Silvio Berlusconi i liderar un govern de transició fins a les properes eleccions

Afp
1 min
Mario Monti. AFP

RomaL'excomissari europeu Mario Monti, un dels candidats que més sonen per succeir Silvio Berlusconi i liderar un govern de transició, ha estat nomenat aquest dimecres senador vitalici pel president de la República italiana, Giorgio Napolitano. El cap d'Estat l'ha nomenat pels seus “grans mèrits en el camp social i científic”. Aquest nomenament ha estat signat també pel primer ministre italià, segons un comunicat de la presidència de la República.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El cap d'Estat italià té entre les seves potestats nomenar senadors vitalicis que són generalment personalitats del món de la cultura, la ciència o els negocis. Això es produeix en escasses ocasions i Monti serà el cinquè senador vitalici nomenat a la Cambra alta en els darrers vint anys.

Monti, de 68 anys, s'ha llaurat una reputació de competent i independent durant l'època que va ser comissari europeu (1994-2004), després d'haver estat al cap de la prestigiosa universitat Bocconi de Milà. L'excomissari també és editorialista del diari Corriere della Sera i és autor de diversos llibres d'economia monetària i finances.

stats