Itàlia
Internacional 14/07/2012

Berlusconi confirma que torna a la política "per salvar" el seu partit

El Cavaliere tornarà a presentar-se a les eleccions generals previstes per la primavera de 2013. L'exprimer ministre vol repetir el càrrec per "no desaprofitar els 18 anys de compromís polític"

Agències
2 min
El Cavaliere vol tornar a ser primer ministre

RomaL'ex primer ministre italià, Sílvio Berlusconi, assegura que, tot i haver-ho negat insistentment en els darrers mesos, tornarà a presentar-se a les eleccions generals previstes per la primavera de 2013 per no desaprofitar els seus 18 anys de "compromís polític" i "per salvar" el seu partit, el conservador Poble de la Llibertat (PdL).

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El grup de diaris italians 'Quotidiano Nazionale' publica un article del popular periodista Bruno Vespa, una de les cares més conegudes de la corporació pública de Televisió Rai, en el qual parla d'una conversa mantinguda amb El Cavaliere.

El col·loqui, en el qual va participar també el secretari general del partit de Berlusconi i exministre de Justícia, Angelino Alfano, El Cavaliere explica que per a ell no tindria sentit que, del 38% dels vots que va obtenir en les últimes eleccions legislatives de 2008, la seva formació no arribés ni tan sols al 10% en les de 2013, tal i com apunten les enquestes. Aquests sondejos que consulta Berlusconi eleven la intenció de vot al seu partit, el PdL si ell encapçalés la llista i s'envoltés d'un equip jove, en el que entraria també Alfano, a qui Berlusconi va designar successor després de dimitir el passat novembre.

Vespa explica com Berlusconi, que ha perdut alguns quilos gràcies a una dieta que segueix estrictament, té la intenció de tornar a l'escena política de primera línia a l'octubre, acudint a nombrosos actes públics i a la televisió, un espai que coneix a la perfecció com a propietari del principal grup audiovisual d'Itàlia, Mediaset.

Objectius

Entre els objectius que s'ha plantejat pel futur més immediat i que tenia pendents des que va haver d'abandonar el càrrec, destaca la reforma de la llei electoral i de la figura del cap de l'Executiu, amb el desig de convertir Itàlia en una República semi-presidencialista a l'estil francès.

stats