Crisi a l'eurozona
Internacional 08/11/2011

Umberto Bossi, el principal aliat de Berlusconi, li diu que ha de dimitir

El primer ministre italià afronta una votació clau al Parlament. No està clar que tingui prou diputats al seu costat

Ara
2 min
El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, durant un debat al Senat a Roma al juny.

BarcelonaEl primer ministre italià, Silvio Berlusconi es juga el càrrec aquest dimarts, en una votació sobre el pressupost al Parlament, en un moment en què Itàlia podria convertir-se en la propera víctima de la crisi del deute a la zona euro. El seu principal aliat, Umberto Bossi, de la Lliga Nord, l'ha instat a dimitir

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La prima de risc italiana ha superat els 500 punts, a un pas del rescat. Berlusconi que ha superat dotzenes de qüestions de confiança a la Cambra, podria haver perdut la majoria al Parlament per les desafeccions d'alguns diputats del seu partit, el Poble d'Itàlia. El primer ministre, però, va declarar dilluns que no pensa dimitir.

Els ministres de finances de la UE estan reunits a Brussel·les per afrontar la crisi. Després d'haver anunciat la intervenció de les finances públiques italianes pel Fons Monetari Internacional i la UE, el que més temen és que la crisi política italiana, sumada a la de Grècia, on encara no s'ha format un govern de coalició, posi en qüestió l'aplicació de les mesures d'austeritat associades als plans de rescat.

El destí polític de Berlusconi s'ha d'aclarir sobre les tres de la tarda, quan els diputats italians han de votar l'estat de comptes de 2010, habitualment un tràmit parlamentari, que ara s'ha convertit en una prova de foc per al primer ministre, que ha de demostrar el seu suport a la cambra. Necessita 316 diputats per superar la votació.

El diari El Corriere della Sera recompta fins ara 311 vots per a BerlusconiEl Corriere della Sera, mentre que La Repúbblica en comptabilitza 310La Repúbblica . La Stampa, encara treu un altre pronòstic: 312. Encara hi ha, però, alguns indecisos. De fet, Berlusconi va superar el desembre de 2010 una moció de confiança amb el vot favorable de tres diputats trànsfugues.

stats