Bielorússia
Internacional 07/07/2011

Detinguts 1.700 bielorussos des del començament de les "protestes silencioses" el mes passat

Els opositors al govern de Lukaixenko no porten banderes ni pancartes, ni proclamen cap consigna. Es reuneixen i aplaudeixen.

Efe
1 min
Manifestants anti Lukashenko, davant l'ambaixada bielorrussa a Moscou / REUTERS

MoscouLes autoritats de Bielorússia han detingut unes 1.700 persones des de l'inici de les "protestes silencioses" contra el govern Lukaixenko a mitjans de juny, segons l'organització de drets humans Vesna.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Durant la protesta d'ahir, van ser detingudes prop de 380 persones, 190 de les quals, a Minsk, la capital. Des de l'inici de les protestes, unes 980 persones han passat ja per les dependències policials de la capital bielorussa, i moltes d'elles han estat condemnades a multes i arrests administratius de fins a 15 dies.

Les "protestes silencioses" van començar fa menys d'un mes a causa de les decisions adoptades pel règim del president, Aleksandr Lukaixenko, que van abocar l'antiga república soviètica a una crisi econòmica sense precedents.

Sense cridar ni dir res, només aplaudir

Els opositors es citen per internet per reunir-se en llocs cèntrics de diverses ciutats, i ho fan sense portar banderes ni pancartes, ni proclamar cap consigna, només aplaudeixen.

S'han reunit els passats dies 15, 22 i 29 de juny, i el 3 i 6 de juliol.

stats