Internacional 21/08/2011

Bill Clinton: ni hamburgueses, ni ous, ni llet

L'expresident dels EUA anuncia que s'ha fet vegà. Explica en una entrevista a la CNN que després de dues operacions coronàries va decidir fer un canvi dràstic de dieta i que ha perdut deu quilos

Redacció
1 min
Clinton en l'entrevista a la CNN on ha explicat la seva nova dieta vegana

BarcelonaBill Clinton ha canviat les hamburgueses de vedella i les patates fregides per una dieta vegana, sense cap ingredient d'origen animal, ni tan sols ous ni llet. És el que ha assegurat ell mateix en una entrevista a la CNN, on apareix visiblement més prim: segons ha explicat, ha perdut uns deu quilos.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La seva afició al menjar greixós era llegendària, tot i que durant el seu pas per la Casa Blanca Hillary Clinton ja va intentar introduir-lo en una altra manera de menjar. Els intents eren poc reeixits. Una de les anècdotes sobre la seva afició al menjar que més s'expliquen el situa en un acte de campanya a New Hampshire, on va comprar una dotzena de dònuts, que s'hauria menjat si no l'hagués aturat un assistent.

No ha estat fins després d'haver passat per dues operacions coronàries, un quàdruple bypass el 2004 i una angioplàstia l'any passat, que ha fet el pas a la nova dieta. De fet, a la seva família hi ha nombrosos antecedents de malalties de cor i els metges ja l'havien advertit repetidament, especialment quan entre el 1997 i el 1999 es va engreixar 9 quilos.

Tot i així, no va ser fins al 2004 que va tenir el primer ensurt greu. "Vaig tenir la sort que no vaig morir d'un atac de cor", explica en l'entrevista a la CNN amb el doctor Sanjay Gupta. Aleshores ja va fer canvis en la dieta, però no n'hi va haver prou, i el 2010 va tornar a haver de passar pel quiròfan. Per això ara és vegà.

stats