Internacional 01/04/2012

Birmània vota en unes eleccions parcials amb Aung Sang Suu Kyi de candidata

La jornada és històrica i té una gran transcendència perquè permetrà comprovar l'abast de les reformes democràtiques que ha fet l'antiga Junta Militar

Agències
1 min

RangunBirmània celebra aquest diumenge unes eleccions parcials que serviran per valorar l'abast de les reformes impulsades per l'antiga Junta militar, que ha governat el país les últimes dècades i que compten amb la participació de la premi Nobel de la pau Aung Sang Suu Kyi.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els col·legis electorals han obert les seves portes al matí i prop de sis milions de persones estan cridades a votar per escollir entre més de 1.000 candidats de 17 partits polítics que han d'ocupar 37 escons als Parlament, sis al Senat i dos a les assemblees regionals.

La pugna per als escons al Parlament i al Senat és un duel entre la Lliga Nacional per la Democràcia d'Aung Sang Suu Kyi i el Partit del Desenvolupament i la Solidaritat de la Unió, afí als exgenerals de la Junta Militar que van mantenir la Nobel de la Pau amb arrest domiciliari durant 15 anys.

La votació arriba després que el cap de les Forces Armades, el general Min Aung Hlaing, rebutgés aquesta setmana qualsevol intent de reforma de la Constitució que vulgui reduir el poder polític dels militars. Aquesta era una de les peticions que havia fet Suu Kyi en campanya que havia demanat eliminar la quota d'escons reservada per als militars.

stats