Publicitat
Publicitat

Estats Units

Blackwater es desfà d'una investigació pública indemnitzant les famílies de quatre treballadors morts a l'Iraq el 2004

Els demandants acusaven l'empresa nord-americana de seguretat privada d'exposar els seus treballadors a un alt risc sense oferir-los protecció. La quantitat de la indemnització és privada i acaba amb els esforços de les famílies per garantir una investigació pública de les morts.

Les famílies de quatre treballadors de l'empresa nord-americana de seguretat privada Blackwater morts en una emboscada a l'Iraq l'any 2004 han arribat a un acord amb l'empresa i rebran una indemnització per la seva pèrdua. Els quatre demandants portaven anys demanant una investigació pública sobre la mort dels quatre homes, que van ser disparats, apallissats i cremats a la ciutat de Falluja. Dos dels cadàvers van ser penjats d'un pont, fet que va provocar un assalt nord-americà a la ciutat iraquiana.

Blackwater, que ara es diu Academi, va ser acusada d'exposar els seus treballadors a un alt risc sense oferir-los protecció.

La quantitat de la indemnització és privada i acaba amb els esforços de les famílies per garantir una investigació pública de les morts.

Ocasió de rendir comptes perduda

El primer diari que ha informat de l'acord, el Virginian-Pilot, ha dit que si les dues parts no haguessin arribat a un acord econòmic, el cas "es podria haver convertit en una demanda històrica per la transparència informativa al camp de batalla en una era de guerres privatitzades".


Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT