Estats Units
Internacional 07/01/2012

Blackwater es desfà d'una investigació pública indemnitzant les famílies de quatre treballadors morts a l'Iraq el 2004

Els demandants acusaven l'empresa nord-americana de seguretat privada d'exposar els seus treballadors a un alt risc sense oferir-los protecció. La quantitat de la indemnització és privada i acaba amb els esforços de les famílies per garantir una investigació pública de les morts.

Agències
1 min

WashingtonLes famílies de quatre treballadors de l'empresa nord-americana de seguretat privada Blackwater morts en una emboscada a l'Iraq l'any 2004 han arribat a un acord amb l'empresa i rebran una indemnització per la seva pèrdua. Els quatre demandants portaven anys demanant una investigació pública sobre la mort dels quatre homes, que van ser disparats, apallissats i cremats a la ciutat de Falluja. Dos dels cadàvers van ser penjats d'un pont, fet que va provocar un assalt nord-americà a la ciutat iraquiana.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Blackwater, que ara es diu Academi, va ser acusada d'exposar els seus treballadors a un alt risc sense oferir-los protecció.

La quantitat de la indemnització és privada i acaba amb els esforços de les famílies per garantir una investigació pública de les morts.

Ocasió de rendir comptes perduda

El primer diari que ha informat de l'acord, el Virginian-Pilot, ha dit que si les dues parts no haguessin arribat a un acord econòmic, el cas "es podria haver convertit en una demanda històrica per la transparència informativa al camp de batalla en una era de guerres privatitzades".

stats