Itàlia
Internacional 18/09/2011

Bossi reclama un referèndum d'independència de la Padània en una Itàlia colpejada per la crisi

El líder de la Lliga Nord recupera el discurs originari de la formació. Assegura que "la Itàlia actual fa fàstic"

Efe
1 min
Umberto Bossi, aquest diumenge a Venècia / EFE

RomaEl líder de la Lliga Nord, Umberto Bossi, ha rellançat aquest diumenge la seva proposta de celebrar un referèndum d'independència de la Padània, en un context de greu crisi econòmica a Itàlia, i amb un govern Berlusconi greument tocat pels escàndols.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En el discurs de cloenda a Venècia de la tradicional festa dels pobles padans, Bossi ha afirmat que "a la Padània hi ha milions de persones disposades a combatre per la seva llibertat". El dirigent de la Lliga Nord ha aclarit que el seu és "un partit democràtic, i per això per arribar a la Padània podríem fer servir el camí del referèndum". Els seus seguidors cridàven "secessione".

Amb aquest discurs Bossi ha recuperat el to independentista dels orígens de la Lliga Nord, que s'havien atenuat en els darrers anys en el marc de la seva aliança de govern amb el primer ministre italià, Silvio Berlusconi, sota la promesa d'introduir el federalisme.

La Lliga Nord reivindica un estat format per les regions del nord d'Itàlia del Piamont, Llombardia, Veneto, Ligúria, Venècia i una parte de l'Emilia Romagna. Bossi ha anunciat una gran manifestació la propera primavera en suport a la independència i ha assegurat que "el feixisme ha tornat amb altres noms i altres cares: hem de tenir força per obtenir la nostra llibertat". "La Itàlia actual fa fàstic", ha sentenciat.

stats