Atemptat d'ultradreta
Internacional 14/11/2011

El judici de l'autor confés de la massacre d'Utoya començarà el 16 d'abril

Breivik reconeix, durant la primera aparició pública de l'ultradretà, que va ser l'autor del doble atemptat. Familiars de les 77 víctimes i la premsa han assistit al tribunal d'Oslo, que ha decidit prolongar 12 setmanes més la presó preventiva

Ara
1 min
Familiars dels morts a la massacre assisteixen a la vista / AFP

BarcelonaEl judici de l'autor confés de la massacre del 22 de juliol contra un campament de joventuts socialistes de Noruega començarà el 16 d'abril. S'espera que duri unes 10 setmanes, segons ha dit en roda de premsa el jutge Geir Engebretsen, que porta el cas.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Anders Breivik ha comparegut aquest dilluns davant el tribunal d'Oslo, que ha decidit prolongar 12 setmanes més la presó preventiva. Breivik s'ha presentat al jutjat enmig d'una forta expectació mediàtica i ha declarat per primer cop en presència d'alguns dels familiars de les 77 víctimes de l'illa d'Utoya.

"Sóc un comandant militar del moviment noruec de resistència i dels Cavallers Templaris. No reconec la competència d'aquest tribunal perquè teniu un mandat d'organitzacions que donen suport a la ideologia de l'odi i que ajuden el multiculturalisme", ha dit Breivik.

Militant de l'extrema dreta, Breivik es presenta com un croat contra la "invasió musulmana" i multiculturalista d'Europa, i ha reconegut que també va ser el responsable de la bomba contra la seu del govern noruec, el mateix dia. Experts psiquiatres que el van reconèixer l'han declarat penalment responsable. El judici ha de començar l'abril de 2012.

stats