CENTRES D'ESTUDIS
Internacional 20/01/2012

El Cidob és reconegut com un dels 50 instituts de recerca més importants d'Europa

El centre de recerca de Barcelona ocupa el lloc 33 del rànquing elaborat per la Universitat de Pennsilvània, per davant de la FAES i el Real Instituto Elcano i per darrere de FRIDE

Ara
1 min

BarcelonaEl Centre d'Informació i Documentació Internacional de Barcelona (Cidob) ha estat reconegut com un dels 50 centres de recerca més importants d'Europa, en el rànquing de la Universitat de Pennsilvània, d'entre més de 5.000 institucions d'arreu del món. La universitat, que elabora anualment aquest informe, considera la nord-americana Brookings Institution com el millor think-tank del món. En el cas d'Europa, la institució més destacada és la britànica Chatham House.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El Cidob és el segon més ben posicionat de tots els centres espanyols destacats per la universitat nord-americana, en el lloc 33. La Fundación para las Relaciones Internacionales y el Diálogo (FRIDE), ocupa el lloc 30. La Fundación de Análisis y Estudios Sociales (FAES), vinculada al PP, ha estat reconeguda en el lloc 45 i el Real Instituto Elcano en el 48.

A més, la Fundación de la Innovación Bankinter està recollida entre els millors centres de ciència i tecnologia, en el lloc 19, i la Fundación Ideas, vinculada al PSOE, ocupa el lloc 14 en el rànquing de centres lligats a partits polítics, per darrere de la FAES, que ha estat posicionada en el lloc 12.

El Cidob és un centre independent que compta amb el finançament de l'administració central, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, que reuneix un equip d'analistes i documentalistes dedicat a elaborar informació i idees per a actors polítics, ciutadania i organitzacions internacionals. Els seus principals àmbits de treball són la política exterior europea, les dinàmiques interculturals, el paper de les ciutats i les regions a escala internacional, la reforma del sector de la seguretat, les polítiques migratòries europees i l'ampliació de la UE.

stats