Egipte
Internacional 20/03/2012

El Caire acull el funeral multitudinari pel patriarca de la minoria cristiana

Shenuda III ha liderat l'Església ortodoxa copta durant quatre dècades. La junta militar que governa el país ha decretat una jornada de dol nacional

Ara
1 min
Fidels a la porta de la catedral cariota, amb pósters de Shenuda / reuters

BarcelonaLa minoria copta d'Egipte, que constitueix la comunitat cristiana més important del Pròxim Orient, participa aquest dimarts al funeral del seu patriarca, el papa Shenuda III, en una jornada de dol nacional decretada per la junta militar que governa el país des de la caiguda de Hosni Mubàrak.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El Papa va morir dissabte i des d'aleshores un seguici de fidels s'ha reunit a la catedral d'Abasiya, on s'exhibeix el cos de Shenuda III amb una corona i assegut sobre el tron de Sant Marc. Els cristians esperen acomiadar-se de l'home que ha dirigit l'Església ortodoxa copta durant gairebé quatre dècades, en un pelegrinatge que s'ha hagut de suspendre després que tres persones morissin i 135 resultessin ferides diumenge en una allau humana.

Està prevista l'assistència al funeral, que serà multitudinari, de les autoritats locals, representants dels Germans Musulmans i bisbes de les diòcesis establertes arreu del món durant el pontificat de Shenuda.

stats