Internacional 12/12/2011

Cameron: “Som part de la UE i és on volem ser”

El primer ministre britànic assegura a la Cambra dels Comuns que no s'ha de discuplar pel veto del Regne Unit al nou tractat europeu, ja que el nou text no defensa els interessos del país

Ara
1 min
David Cameron, aquest matí a la seva residència a Londres / AFP

BarcelonaEl primer ministre britànic, David Cameron, ha dit aquest dilluns a la Cambra dels Comuns que el Regne Unit és membre de la Unió Europea i “és on volem ser”. Amb aquestes paraules, el premier britànic ha deixat clar que la voluntat del Regne Unit és seguir sent membre de la UE, malgrat que el país va ser divendres l'únic país europeu a vetar el nou tractat europeu. Cameron ha afegit que no s'ha de discuplar pel veto del Regne Unit al nou tractat perquè, segons ell, no defensa els interessos del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Pel primer ministre britànic, les garanties que demanava el Regne Unit per donar el vistiplau al nou tractat eren “modestes i raonables”, i ha defensat que el no britànic és “el que s'havia de fer”.

El líder de l'oposició, el laborista Ed Miliband, ha retret a Cameron que hagi acceptat un "mal acord per a la Gran Bretanya", que condemna el país a la marginalitat a Europa "els pròxims anys". Per Miliband, el Regne Unit ha quedat sol a la UE, sense aliats i sense cap perspectiva de millora en el camp de l'economia. Un "desastre diplomàtic" és com ha qualificat el líder laborista el veto de Cameron.

El vice-primer ministre britànic, el liberaldemòcrata i europeista Nick Clegg, no era a la sala, segons la BBC perquè la seva presència hauria distret Cameron. Clegg va dir aquest diumenge que se sentia “tremendament decebut” pel no britànic al nou tractat de la UE, i que el Regne Unit quedaria “aïllat i marginat” donant l'esquena a Europa.

stats