Regne Unit
Internacional 30/10/2011

Cameron amenaça de retirar l'ajuda als països que prohibeixen l'homosexualitat

Posar fi a la prohibició de l'homosexualitat és una de les recomanacions d'un informe intern sobre la rellevància de la Commonwealth. 41 dels 54 països de l'organització tenen lleis que castiguen gais i lesbianes

Agències
1 min

SidneyEl primer ministre britànic, David Cameron, ha amenaçat els països que prohibeixen l'homosexualitat de retirar-los l'ajuda si no reformen la llei.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En la trobada de caps de govern de la Commonwealth, a Austràlia, el premier ha dit que els països que vulguin rebre ajuda econòmica del Regne Unit "hauran de complir amb els Drets Humans". Posar fi a la prohibició de l'homosexualitat és una de les recomanacions d'un informe intern sobre la importància de la Commonwealth.

En declaracions a la BBC, Cameron ha advertit que l'ajuda britànica hauria de tenir en compte més restriccions, però ha acceptat que "els països no poden canviar immediatament".

41 dels 54 països que formen la Commonwealth tenen lleis que prohibeixen l'homosexualitat. Moltes d'aquestes lleis són un llegat del marc legal de l'imperi britànic.

stats