Publicitat
Publicitat

Naufragi a Itàlia

La Capitania al capità del 'Costa Concordia': "Què vol fer? Anar-se'n a casa?"

Francesco Schettino va abandonar la nau molt abans que s'acabés l'evacuació, segons es desprèn d'una conversa telefònica amb les autoritats portuàries. Li van ordenar que tornés a bord, però no ho va fer. S'exposa a una condemna de 15 anys de presó

Una conversa telefònica entre Francesco Schettino, el capità del creuer Costa Concordia, que va naufragar divendres a Itàlia, i la Capitania de port publicada aquest dimarts al Il Corriere de la Sera revela que el capità va abandonar el vaixell abans que s'evacuessin tots els passatgers. Tot i que li ho van ordenar, el capità es va negar a retornar al vaixell.

A les 21.54 hores locals, amb el vaixell ja encallat davant les costes de l'illa del Giglio, el capità assegurava que tot estava bé i que només tenia un problema tècnic. La Capitania va preguntar a Schettino, a les 00.32 hores locals, quantes persones quedaven a bord, i tot i que el creuer encara era ple, el comandant va respondre que només unes 200 o 300.

La resposta va fer aixecar sospites a la Capitania, que li va preguntar si encara era a bord, i Schettino va confessar que el vaixell s'estava inclinant i l'havia abandonat."Però com és que ha abandonat la nau?", van preguntar des de la Capitania. El capità va mantenir aleshores que continuava dins el creuer, però a Capitania no el van creure.

"Torni immediatament a bord, pugi per l'escala de seguretat i coordini l'evacuació. Ha de dir-nos quanta gent hi ha encara allà: nens, dones, passatgers, el nombre exacte de cada categoria", li van ordenar. "Comandant, és una ordre, ara mano jo. Abans ha declarat que ha abandonat el vaixell, torneu a la proa i coordineu el rescat perquè ja hi ha morts", li van exigir.

Schettino ja era en terra ferma, segons els investigadors, i va preguntar quants cadàvers hi havia. "És vostè qui m'ho ha de dir. Què vol fer? Anar-se'n a casa? Torni immediatament a bord i digui'ns què cal fer, quantes persones queden i el que necessiten", van ordenar des de la Capitania.

Els testimonis afirmen que mai va tornar i que el van veure agafar un taxi cap a un hotel. La fiscalia italiana ha dit aquest dimarts que el capità s'enfronta a una pena de 15 anys de presó.

Fins ara s'han recuperat 11 cadàvers, entre els quals el del mallorquí Guillem Gual, de 68 anys.

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT