Bòsnia i Hercegovina
Internacional 21/01/2012

Capturat Radovan Stankovic, el presoner fugitiu condemnat a 20 anys per crims de guerra a Bòsnia

El criminal va ser condemnat per crims de guerra i lesa humanitat comesos contra civils musulmans com a soldat de les forces serbobosnianes. Un mes després de ser empresonat va fugir

Agències
1 min

SarajevoRadovan Stankovic, que el maig de 2007 va fugir de la presó de Foca, on complia una condemna de 20 anys de presó per crims de guerra, ha sigut capturat aquest dissabte en aquesta ciutat de l'est de Bòsnia, segons la policia de la República Sèrbia del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Stankovic va ser empresonat després de ser declarat culpable de crims de guerra i lesa humanitat, incloses les acusacions d'esclavitud, tortura, violació i assassinat. Tots els crims els va cometre com a soldat de les forces serbobosnianes el 1992 contra civils musulmans de la zona de Foca, a uns 120 quilòmetres a l'est de Sarajevo.

La fiscalia de Bòsnia i Hercegovina també ha acusat de complicitat en la seva fugida 10 persones, entre ells els sentinelles, el seu germà i la doctora i l'infermera que havien d'examinar-li la dentadura a la facultat d'Odontologia de Foca.

L'abril de 2007 Stankovic va ser enviat a la presó de Foca, després de ser detingut i condemnat arran de les denúncies dels ciutadans que el van veure en un apartament. Quan es va adonar que el seguien, va intentar fugir, però la policia va aconseguir capturar-lo. Un mes després va fugir finalment i no ha sigut capturat fins aquest dissabte.

Stankovic va ser el primer criminal de guerra condemnat pel Tribunal Penal Internacional per a l'Antiga Iugoslàvia.

stats