Rússia
Internacional 11/12/2011

Centenars de russos tornen als carrers per protestar contra el frau electoral

La manifestació més nombrosa ha estat de 800 persones, a Perm. Diverses persones han estat detingudes perquè la protesta no estava autoritzada

Efe
1 min
Cartell en una de les manifestacions / REUTERS

MoscouCentenars de russos han tornat aquest diumenge a manifestar-se per denunciar per segon dia consecutiu els resultats de les eleccions parlamentàries de diumenge passat, que molts consideren fraudulents.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La manifestació més nombrosa, permesa per les autoritats locals, ha estat a Perm, on més de 800 persones han protestat contra el partit oficialista Rússia Unida, liderat pel primer ministre rus i candidat a la presidència en les eleccions del març, Vladímir Putin.

Un centenar de persones s'han reunit en actes de protesta no permesos a les ciutats siberianes de Novosibirsk i Omsk.

Els manifestants de Novosibirsk, convocats per partits de l'oposició, han exigit repetir els comicis en tots els col·legis electorals on Rússia Unida va guanyar més de la meitat dels vots.

12 persones han estat posades en llibertat a Piatigorsk, capital de la regió de Stávropol, i una altra dotzena a Tula, totes elles detingudes ahir per participar en protestes no permeses per les autoritats.

Les peticions dels manifestants

Desenes de milers de russos van sortir el dissabte als carrers de mig centenar de ciutats a tot el país sota el lema "Per unes eleccions netes".

A Moscou, els manifestants van exigir nous comicis parlamentaris, l'anulació dels resultats falsificats i la destitució del president de la Comissió Electoral Central (CEC), Vladímir Churov, al que molts responsabilitzen de les greus irregularitats registrades durant la jornada electoral.

La proposta de destituir-lo ha estat rebutjada per una majoria dels membres de la CEC.

stats