Internacional 02/06/2012

Chávez “aguanta” amb fentanil, un opiaci cent vegades més fort que la morfina, segons el diari 'Abc'

El diari anuncia que ha tingut accés a "un informe d'intel·ligència que detalla la teràpia seguida pel líder bolivarià contra el càncer d'ossos"

Ara
1 min
El president de Veneçuela, Hugo Chávez / AFP

BarcelonaEl president de Veneçuela, Hugo Chávez, està prenent fentanil, un medicament que és cent vegades més potent que la morfina, amb l'objectiu d'alleujar el fort dolor que li provoca el càncer d'ossos que pateix. Segons un "informe d'intel·ligència" al que hauria tingut accés el diari 'Abc' i que "detalla la teràpia seguida pel líder bolivarià", els metges també li estan subministrant bifosfonat per evitar la progressió de la metàstasi i per pal·liar els efectes secundaris de la radiació i la quimioteràpia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'informe confirma que Chávez pateix un tumor cancerigen als músculs adherits als ossos, però evita fer un pronòstic del temps que li podria quedar de vida al líder bolivarià. Com a mínim, segons indica el diari, part de l'equip mèdic creu que "si no hi ha una recaiguda inesperada, el president Chávez podria arribar a les eleccions", que són el 7 d'octubre. Malgrat tot, no hi ha cap pronunciament taxatiu i, a més, l'informe indica que "el càncer continua estenent-se pels ossos".

stats