Internacional 15/12/2011

Chirac, culpable per malversació de fons públics i condemnat a dos anys de presó

L'expresident francès havia desviat 2,2 milions d'euros a principis dels anys noranta

Ara
1 min
Jacques Chirac

BarcelonaL'expresident de França, Jacques Chirac, de 79 anys i malalt d'Alzheimer, ha estat declarat culpable aquest dijous per malversació de fons públics i condemnat a dos anys de presó, segons publica el diari francès Le Monde.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El Tribunal Correccional de París l'ha declarat culpable per malversació de fons públics, per haver ordenat el desviament de 2,2 milions d'euros i per abús de confiança, en relació amb els llocs de treball ficticis que va crear a l'Ajuntament de París a principis dels anys noranta, quan n'era alcalde, per treballar per al seu partit, la UMP.

En el moment de les contractacions Chirac presidia el partit gaullista i preparava la campanya de les presidencials de 1995. El tribunal considera provat que va posar recursos municipals al servei del partit i de les seves ambicions electorals. El cas ha trigat anys a arribar als tribunals perquè Chirac tenia la condició d'aforat durant el temps que va ser president de la república i diputat. L'expresident sempre ha negat les acusacions. La principal víctima del frau, l'Ajuntament de París, va renunciar al procés civil després de rebre una indemnització de la UMP, actual partit de Chirac.

stats