15-O
Internacional 15/10/2011

Ciutadans de gairebé 1000 ciutats surten avui als carrers per demanar un "canvi global"

Els 'indignats' de més de 80 països segueixen els passos del moviment 15-M per reclamar una "democràcia real". Milers de persones ja han començat les marxes a Àsia i Oceania

Ara
1 min
Un manifestant porta escrit en una màscara "som el 99%" en una protesta d'"Occupy Tokyo" / AFP

BarcelonaGairebé mil ciutats de més de 80 països veuran avui la indignació als seus carrers. Convocats pel moviment 15-M, els manifestants volen "enviar un missatge als polítics i les elits financeres: són els ciutadans, els que decidiran el seu futur".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Centenars de persones ja han començat les marxes a Austràlia i Nova Zelanda. A Sydney 2000 persones s'han manifestat davant la central del Banc Reserva d'Austràlia, mentre que un miler de manifestants s'han reunit a Melbourne i un centenar ha recorregut les ciutats d'Auckland, Wellington i Christchurch.

Les protestes també han arribat a Corea del Sud, les Filipines i Hong Kong. El moviment "Occupy Taipei" preveu reunir 15.000 persones davant l'edifici més alt de Taiwan.

També al Japó els manifestants s'han inspirat en el nom de les protestes als Estats Units. Un centenar de persones han recorregut la capital nipona sota el nom d'"Occupy Tokio". De moment no hi ha notícies de concentracions similars a la Xina.

La Borsa de Valors de Londres és el principal punt de trobada dels indignats de la capital britànica. L'edific emblemàtic del centre financer londinenc podria ser la base d'una acampada permanent que emularia la recent ocupació de la Borsa de Wall Street a Nova York. Els organitzadors asseguren que 3.500 persones han confirmat la seva assistència a la protesta.

A Itàlia, 200.000 indignats es reuniran a la plaça de la República de Roma, molt a prop del Banc d'Itàlia.

stats