Internacional 15/07/2012

Clinton expressa al cap de la Junta Militar la voluntat nord-americana de cooperar amb Egipte

La secretària d'Estat nord-americana ha dit al mariscal Hussein Tantaui que considera "un soci estratègic" al seu país. Encara no es coneixen més detalls de la reunió, celebrada a l'endemà que Clinton es trobés amb el nou president, Mohamed Mursi, per tractar la transició democràtica del país

Efe
1 min
HIllary Clinton reunida amb el mariscal Tantaui, cap de la Junta Militar egípcia / EFE

El CaireLa secretària d'Estat dels EUA, Hillary Clinton, ha dit avui al cap de la Junta Militar egípcia, el mariscal Hussein Tantaui, el desig de Washington de promoure les relacions de cooperació amb Egipte, que considera "un soci estratègic" en la regió, segons ha avançat una font militar.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Durant la reunió, Clinton i Tantaui han revisat els darrers esdeveniments en l'àmbit local i regional, així com els vincles entre els dos països.

La responsable nord-americà tenia previst després visitar la segona ciutat del país, Alexandria, a la costa mediterrània, per inaugurar el Consolat General dels EUA a aquesta localitat, segons va avançar ella mateixa ahir en una roda de premsa.

Posteriorment, partirà cap a Israel, on culminarà una gira internacional per França, Japó, Mongòlia, Vietnam, Laos i Cambodja.

Es tracta de la primera visita de Clinton a Egipte des que el passat 30 de juny l'islamista Mohammad Mursi assumís la presidència del país.

Durant la seva entrevista amb Mursi, tots dos van tractar sobre la transició democràtica, de la seguretat a la regió i de l'economia d'Egipte. En una roda de premsa després aquesta trobada, la cap de la diplomàcia nord-americana va manifestar el seu suport a la transició democràtica al país àrab. "La democràcia és un procés dur que requereix diàleg, compromís i una política real. Continuarem donant suport a la decisió dels egipcis de la millor manera possible", va emfatitzar Clinton.

stats