Palestina
Internacional 05/09/2011

Colons israelians intenten cremar una mesquita després de la demolició d'un enclavament cisjordà

A la paret del temple hi han aparegut pintades en hebreu antiislàmiques. Sis joves colons han sigut detinguts prèviament durant la demolició d'un assentament jueu

Efe
1 min
El temple atacat / REUTERS

JerusalemUn grup de colons jueus ha mirat de cremar una mesquita d'un poble palestí al sud de Naplusa després que la policia israeliana demolís tres cases d'un enclavament jueu a la Cisjordània ocupada. El temple atacat es troba a la localitat de Kursa, al sud del districte cisjordà de Naplusa, i segons mitjans locals israelians va ser atacat per un grup de desconeguts que han trencat les finestres i han llançat pneumàtics cremant a l'interior.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Una paret de l'exterior del temple ha sigut pintada amb consignes en hebreu antiislàmiques, fet que fa pensar que colons jueus estan al darrere de l'atac, que s'emmarcaria en la política coneguda com "el preu" per la part més radical del moviment dels colons, que fa pagar als palestins les evacuacions dels assentaments aixecats sense autorització del govern israelià.

Al voltant d'uns mil oficials de policia han intervingut en la demolició dels edificis a primera hora del dia d'un assentament jueu a 14 quilòmetres al nord de Jerusalem. Uns 200 colons s'han donat cita a l'enclavament i han intentat bloquejar les excavadores policials, cosa que ha acabat amb la detenció de sis joves colons.

stats