Indonèsia
Internacional 16/06/2011

Condemnen a 15 anys de presó el clergue indonesi Abu Bakar Baixir, líder d'Al-Qaida al Sud-est Asiàtic

La fiscalia demanava la cadena perpètua. Baixir va ser detingut acusat de finançar un camp d'entrenament de terroristes a Sumatra

Efe
1 min
El clergue líder d'Al-Qaida al Sud-est asiàtic / REUTERS

JakartaEl clergue radical indonesi Abu Bakar Baixir, considerat el líder espiritual del grup extremista Jemaah Islamiah –braç d'Al-Qaida al Sud-est Asiàtic–, ha estat condemnat avui a 15 anys de presó per un tribunal de Jakarta, després de ser considerat culpable de diverses activitats terroristes. La fiscalia demanava la cadena perpètua.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Baixir va ser detingut l'agost de 2010, acusat de recaptar fons per al finançament d'un camp d'entrenament de terroristes al nord de l'illa de Sumatra.

Dempeus i tranquil, un cop li han comunicat la sentència, Baixir ha saludat alguns del seus col·laboradors, als quals se'ls havia permès l'entrada a la sala de vistes. Mentrestant, a l'exterior del palau de justícia, uns 500 seguidors del clergue cridaven "Al·là és gran". Molt d'ells portaven samarretes estampades amb el rostre d'Ossama bin Laden.

Uns 3.000 efectius de les forces de seguretat s'havien desplegat en el perímetre de la seu del tribunal i en diversos punts de Jakarta per prevenir brots de violència per part dels adeptes a Baixir.

stats