Síria
Internacional 14/04/2012

El Consell de Seguretat de l'ONU podria aprovar avui l'enviament d'observadors a Síria

Moscou exigeix que la missió s'hi desplaci ràpid i anuncia que el projecte de resolució de les Nacions Unides sobre el desplegament de la missió està "gairebé acordat"

Moscou
1 min
L'ambaixador de Síria a l'ONU a la seu del Consell de Seguretat / REUTERS

RússiaRússia ha exigit aquest dissabte l'enviament immediat d'observadors a Síria i ha anunciat que el projecte de resolució del Consell de Seguretat de l'ONU sobre el desplegament de la missió està gairebé acordat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Considerem que és necessari reprendre les negociacions entre l'ONU i les autoritats de Síria i enviar un grup tècnic a Síria per acabar el procés. La qüestió és urgent", ha dit el ministeri d'exteriors rus en un comunicat.

El comunicat també apunta que és imprescindible que el secretari general de l'ONU presenti "propostes concretes" per iniciar el procediment per l'enviament d'observadors "després de les consultes contra el govern de Síria".

El Consell de Seguretat de l'ONU va retardar divendres el vot per autoritzar l'enviament dels primers observadors a Síria després que els seus membres negociessin durant hores i no acabessin de concretar una resolució.

stats