Món
Internacional 18/02/2011

Revifen les protestes a Bahrain en l'enterrament de quatre manifestants

Continua la pressió dels xiïtes contra el règim sunnita a Bahrain, amb noves protestes durant els funerals dels quatre morts del dia anterior

Acn
1 min
Manifestants es protegeixen del gas lacrimogen en la protesta xiïta a Manama, la capital de Bahrain

ManamaMilers de xiïtes s'han congregat als carrers de Bahrain aquest divendres per enterrar els morts per les protestes contra el règim sunnita. Quatre manifestants van perdre la vida aquest dijous quan la policia va irrompre la plaça de la Perla, al centre de Manamah, la capital. Més de 230 persones van quedar ferides i es van produir dotzenes de detencions en el que líders xiïtes han qualificat de "massacre". Els ciutadans que s'han reunit en l'enterrament han cridat: "Justícia, llibertat, i monarquia constitucional". Alguns han intentat iniciar la crida de "mort a al-Khalifa", en referència a la monarquia. Aquest dimarts ja es va produir un enfrontament en l'enterrament d'una víctima xiïta que havia perdut la vida durant les protestes antigovernamentals.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els manifestants tenien l'esperança de convertir la plaça de Manamah en un símbol de la revolució i en un camp de protesta similar al de la plaça Tahrir del Caire, però els agents antiavalots van disparar bales de goma i gasos lacrimògens, segons la televisió al-Arabiya. Les protestes antigovernamentals a Bahrain es van iniciar després que els règims d'Egipte i Tunísia fossin tombats per les revoltes ciutadanes.

Els Estats Units van mostrar la seva preocupació per la situació a Bahrain. La secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, ha demanat al govern de Bahrain que "rendeixi comptes amb aquells que han utilitzat la força excessiva" i ha discutit amb el seu homòleg reformes econòmiques i polítiques al país "per respondre als clams del poble", segons l'agència Reuters.

stats