Internacional 12/12/2011

Contraban amb material de l'OTAN

La venda il·legal de material militar mou milions a la frontera entre el Pakistan i l'Afganistan

Esthel Bonet
1 min
TE, ARMES I DROGUES Un home serveix te al basar Karkhano, dedicat al contraban d'armes i drogues i que està situat a la part oriental de la ciutat pakistanesa de Peshawar, propera a la frontera amb l'Afganistan. Aquest mercat de contraban és a les zones tribals del Pakistan, on no arriben les lleis d'Islamabad i on els traficants actuen amb total impunitat.

PeshawarAl límit entre Peshawar i la regió tribal de Khiber, discretament situat hi ha el basar Sitara, un mercat de contraban d'objectes de les forces de l'OTAN que els comerciants pakistanesos revenen. S'hi poden trobar ulleres de visió nocturna, condecoracions militars, uniformes de soldats de l'OTAN, i fins i tot manuals de tàctiques militars.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Trofeus de guerra

Quuai Marhaz, propietari d'una botiga d'equipament i roba militar, ensenya orgullós la seva última adquisició: una col·lecció de DVDs amb exercicis d'entrenament de l'exèrcit dels Estats Units. Marhaz explica a l'ARA que amb aquest negoci familiar de contraban s'han duplicat els seus beneficis. Els productes il·legals es compren al mercat negre als afores de la base aèria de Bagram -a l'Afganistan-, controlada per l'exèrcit nord-americà, i en un mercat popular de Kabul (capital afganesa) conegut com a Bush Market.

Podeu llegir el reportatge complet a l'ARA PREMIUM.

stats